- Mac er mest pålitelig

- Mac er mest pålitelig

Tar tilbake førsteplassen fra Asus, som stuper i pålitelighet.

Apple har i hele 2007 og 2008 ruvet på toppen av pålitelighets-rankingslisten til support-selskapet Rescuecom, men i første halvår 2009 ble topplassen kuppet av Asus.

I årets tredje kvartal tok Apple plassen tilbake, med en pålitelighetspoengsum på 374. Asus rykker ned til tredjeplass, med 166 poeng. Andreplassen tar Lenovo, med 320 poeng. Fjerde og femte plass besittes for tredje kvartal av Toshiba og HP, med henholdsvis 165 og 134 poeng.

Poengene genereres ved å sammenligne prosentandel av supportsamtaler med merkenes markedsandel. Jo høyere differanse, jo høyere poengsum, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Asus stuper

For Macs del er markedsandelen ifølge IDC ni prosent, og 2,4 prosent av support-samtalene til selskapet var Mac-relaterte. Det er dette som har ført selskapet til toppen av seierspallen. Men tredje kvartal 2009-scoren er et lavmål sammenlignet med tidligere storhetstider. Andre kvartal hadde Apple 394 poeng.

Asus er derimot en annen historie. De har rast fra svimlende 972 poeng første kvartal, til 166 i tredje.

Rescuecoms administrerende direktør David Milman er dog ikke overrasket over Asus-krakket, på grunn av selskapets gode salgstall mot slutten av 2008, som høynet markedsandelen og dermed pumpet opp skåren.

- Nå som så mange minibærbare fra Asus har vært ute en stund, trenger de åpenbart en høyere andel service, sier han.

- Mac med trøbbel

Rescuecomes fortløpende ranking er stikk i strid med hva selskapet Square Trade sier. De konkluderte forrige måned med at Apple-bærbare over en treårsperiode forårsaker vesentlig flere problemer enn bærbare fra Asus, Toshiba og Sony.

Les om:

Komponenter