Mac OS X rammes av trojaner

Mac OS X rammes av trojaner

En trojaner som spres på nettet infiserer Mac OS X gjennom en falsk videokodek for Quicktime.

Det er sjelden man hører ordene virus/trojaner og Mac OS X i samme setning, men i takt med økt popularitet kommer også medaljens bakside.

Mac OS X rammes nå av en trojaner som spres via nettet. Programmet utgir seg for å være en kodek til QuickTime som brukeren trenger for å se videofiler på nettet. Programmet som er døpt OSX.RSPlug.A har foreløpig bare dukket opp på pornografiske nettsider.

Ifølge amerikanske Macworld er det første gangen siden Mac OS X ble lansert at det har dukket opp destruktiv programvare av denne typen for operativsystemet.

Det har tidligere versert en håndfull programmer som er utviklet for å bevise at det er mulig å angripe systemet på denne måten, men nå har noen faktisk gjort det med mer skumle hensikter.

Sikkerhetsselskapet Intego bekrefter ovenfor Macworld at programkoden er i stand til å endre DNS-oppsettet på maskinen for å lure brukeren inn på falske nettsider og stjele kontoinformasjon.

Integos eget sikkerhetsprogram, VirusBarrier, skal allerede kunne oppdage og fjerne trojaneren, men det er også mulig å sette den ut av spill manuelt ettersom den ikke gjemmer seg veldig godt. Programmet ligger i en fil ved navn "plugins.settings" i mappen /Library/Internet Plug-Ins. En nærmere beskrivelse av viruset finner du her.

LES OGSÅ: Mac-trøbbel for Telenor