Mac OS X-sjefen forlater Apple

Mac OS X-sjefen forlater Apple

Bertrand Serlet avslutter sitt 22 år lange samarbeid med Apple-sjef Steve Jobs.

Apple melder at Bertrand Serlet forlater selskapet etter å ha jobbet med Steve Jobs i 22 år, skriver svenske Macworld.

Serlet kom til Apple i 1997, samtidig som Steve Jobs vendte tilbake til selskapet. Som kjent ble Jobs sparket fra Apple i 1985. De neste 12 årene drev han firmaet NeXT, som utviklet nye datamaskiner og operativsystemet Nextstep, som senere skulle danne grunnlaget for Mac OS X.

Samarbeidet mellom Jobs og Serlet startet altså i NeXT i 1989, og Serlet fulgte med på lasset av sentrale NeXT-folk som ble med Jobs tilbake til Apple i 1997.

I Apple har Serlet vært den øverste sjefen for Apples programvare-avdeling, og har fremfor alt jobbet med OS X.

- Jeg har jobbet med Steve Jobs i 22 år og har hatt det utrolig givende med å utvikle produkter for både NeXT og Apple. Nå vil jeg imidlertid fokusere mindre på produkter, og mer på vitenskapen, sier Bertrand Serlet i en pressemelding.

Lion neste kattedyr ut

Serlet kommer til å bli erstattet av Craig Federighi. Han er ansvarlig for utviklingen av OS X og har jobbet i Apples programutviklingsgruppe i to år. Også Federighi jobbet med NeXT før han begynte i Apple.

- Craig har gjort en enestående jobb med OS X-teamet de siste to årene. OS X Lion er et fantastisk produkt, og hans rolle som min erstatter kommer til å gå smertefritt, sier den avtroppende OS X-sjefen.

Apples OS X Lion skal etter planen slippes en gang i sommer. Les mer:

Hva er nytt i OS X Lion?

Nederst i artikkelen kan du se et videoklipp fra når Steve Jobs og Bertrand Serlet med stor glede demonstrerte hvordan Windows kopierte Mac OS X på et arrangement i 2006.

PS: I dag, torsdag 24. mars, er det for øvrig ti år siden Apple lanserte den første ferdige versjonen av Mac OS X 10.0 kodenavn Cheetah. Betaversjonen Kodiak kom allerede høsten 2000, men våren 2001 var Apple klar med den endelige utgaven av operativsystemet.

Les om: