Mac-salget bedre enn ventet

Mac-salget bedre enn ventet

Finanskrisen har liten innvirkning på Apple.

Tross finanskrisen selger Apple nå nesten like mange Mac-er som i rekordåret 2008.

En fremtredende analytiker spår nå at Mac-salget i siste kvartal, perioden april-juni, kan ha rundet 2,2 millioner solgte Mac-er.

LES OGSÅ: iPod-salget ned for første gang

Hadde det ikke vært for at Apple igjen er rammet av leveringsforsinkelser, kunne Mac-salget kanskje ha tangert rekordtallene fra samme kvartal i fjor. Da solgte Apple rundt 2,5 millioner Mac-er.

Ingen finanskrise for Apple

Dermed ser det ut til at analytikernes skepsis til hvordan Apple vil greie seg gjennom finanskrisen er snudd til tro på at selskapet er blant dem som ikke bare vil komme velberget gjennom krisen, men faktisk vil gjøre det ganske bra.

Ifølge Macworld.se er det analytikeren Gene Munster hos firmaet Piper Jaffray som nå har gått ut med optimistiske spådommer om Apples nyeste salgstall. Det er ventet at Apple vil legge frem de endelige tallene 21. juli.

LES OGSÅ: Apples stasjonære sliter

Analytikeren spår dessuten at Apple har solgt fem millioner iPhone-enheter i siste kvartal, eller kanskje enda mer. Mobiloperatøren AT&T har gått ut med informasjon om at Apples nye iPhone 3GS har satt ny salgsrekord i USA.

I perioden januar-mars i år solgte Apple 2 216 000 Mac-er, noe som var en nedgang på tre prosent sammenlignet med samme periode i 2008.

Les om: