Mac-salget opp 39 prosent

Mac-salget opp 39 prosent

Apple med gode salgstall de to første månedene i 2010.

Nye salgstall fra USA viser at Apple fortsetter den gode trenden fra slutten av 2009.

Ifølge tallene fra NDP gikk Mac-salget opp med 39 prosent i de to første månedene i 2010 sammenlignet med samme periode i fjor, melder Fortune.

Enda bedre går det med iPod-salget, som økte med sju prosent i januar og februar i år. Det er første gang på 16 måneder at iPod-salget går i positiv retning.

Apple-analytiker Gene Munster i Piper Jaffray kaller februar en imponerende måned for Apple, skriver AppleInsider. Munster har tidligere sagt at 2010 vil være "Mac-ens år". Mac-salget gikk svært bra i den verste finanskrise-perioden og fortsetter bare å vokse for hvert regnskapskvartal. I løpet av forrige kvartal solgte Apple hele 3,36 millioner Mac-er - ny rekord for selskapet.

Lavere Mac-priser

Stephen Baker i NDP er imidlertid ikke overrasket over økningen i Mac-salget. Det første kvartalet i 2009 var elendig for Apple, og selskapet opplevde sin første salgsnedgang på over seks år. Men så gikk det bare én vei.

- De har gjort det bra helt siden MacBook Pro-serien ble oppdatert i fjor, forteller Stephen Baker, analytiker i NDP til Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Hele bærbar-serien til Apple ble oppdatert i juni 2009, samtidig som Mac-prisene ble redusert. Den billigste MacBook-en og MacBook Pro med 13-tommer skjerm skal være de mest populære bærbar-modellene, ifølge Baker. De nye iMac-ene er også en hit.

- Det har vært en god plattform. Jeg vet ikke hvorfor den selger bedre [enn forrige modell], men hele pc-markedet ser ut til å gjøre det bra akkurat nå, sier Baker.

Gjennomsnittsprisen på en Mac har gått ned med 10 prosent fra i fjor, ifølge tallene fra NDP. iPod-prisene har økt med 3 prosent.