Mac-vennlig eksterndisk

Mac-vennlig eksterndisk

Western Digital frir til MacBook Pro-brukere med ny ultraportabel harddisk.

For ett år siden lanserte harddiskprodusent WesternDigital en ultraportabel harddisk rettet spesielt mot proffe Mac-brukere. Nå er de tibake med oppfølgeren: My Passport Studio.

Hvorfor er disse spesielt velegnet for MacBook Pro-brukere? Western Digital har preformatert disse for Mac, og de kan skryte av et FireWire 800-grensesnitt som sikrer lynrask overføring av data.

I tillegg er det støtte for USB 2.0, noe som sikrer bred kompatibilitet. Disken drives med strøm over samme kabel, slik at det ikke er behov for ekstern strømkilde.

E-etikett

Den nye modellen skiller seg fra sin forgjenger ved at Western Digital nå har inkorporert deres nye e-etikett-teknologi. Dette er et lite LCD-display som sitter på kabinettet, og kan fortelle om ledig kapasitet, en grafisk fremstilling av denne, samt selvvalgte navn for lett identifisering av innholdet.

Les også: Store disker med elektronisk etikett

Disse diskene er meget godt egnet for Mac-ere ikke minst fordi de både støtter Apples Time Machine-backupsystem, samt har en egen løsning. Dette takket være den medfølgende programvaren WD SmartWare, som faktisk tar backup straks en fil endrer innhold. En konvensjonell sikkerhetskopierings-løsning gjør dette kun i bestemte intervaller.

Kryptering

Og i tillegg støtter denne serien også kryptering. Hele drevet kan passordbeskyttes, og støtter 256-bits maskinvarekryptering. Dobbelt sikkerhet for deg og dine data, altså!

S, M, L

De nye ultrabærbare er små og hendige, og passer fint i en romslig lomme. Tre forskjellige konfigurasjoner har Western Digital velsignet oss med: 640 GB, 500 GB og 320 GB. Priser i Norge er ikke kjent enda, men regn med at ikke alle modeller vil være tilgjengelig. Man kan anta at inngangsbilletten vil ligge på rundt 1000 kroner.

Les om:

Komponenter