Macbook Air fikk ikke fly

Macbook Air fikk ikke fly

Macbook Air har fått mye skryt, og litt kritikk. På en flyplass i USA ble den gjenstand for stor undring.

Michael Nygard var eier av en nyinnkjøpt MacBook Air. For første gang skulle han ta den med seg på en flytur til San Jose. Men Nygard ble stoppet i sikkerhetssjekken.

Grunnen var at sikkerhetsfolkene ikke trodde at Macbook-en var en ordentlig datamaskin, og fryktet at den kunne være en fare for sikkerheten.

LES OGSÅ: Macbook Air: Lett, lekker og svindyr

Ved gjennomlysingen av maskinen fant de ingen harddisk. Nygard ble fraktet bak en skillevegg og utspurt om dette merkelige fenomenet. Han ble blant annet konfrontert med at dingsen ikke hadde noen porter bak.

Nygard skriver i bloggen Wide Awake Developers: "- Her er ingen harddisk, sier en. – og ingen porter bak. Den har et par linjer hvor harddisken skulle være."

Etter mye fundering, ankommer en yngre sikkerhetsperson. Han tar en titt på røntgenutskriftene og på den bærbare maskinen. Han forteller de andre at dette er en bærbar datamaskin, ikke en dings, at den bruker lagringsteknologi uten bevegelige deler.

Kollegene hans vet ikke hva det betyr, så han prøver igjen: "- I stedet for en disk som spinner, beholder den alt i flashminnet."

Heller ikke dette går gjennom.

"- Som minne i et digitalt kamera, sier han mens han peker på røntgenbildet. – Her. Det er dette den bruker istedenfor en harddisk."

LES OGSÅ: Frisk Macbook Pro-oppdatering

Nygaard må nå slå på maskinene for å kjøre et program. Etter hvert klarer han å overbevise sikkerhetsfolkene, men da hadde flyet hans tatt av for lengst.

Les Nygards fornøyelige blogginnlegg her .

Les om:

Komponenter