MacBook Pro-skjermer går i svart

MacBook Pro-skjermer går i svart

Fjorårets modeller rammet av skjermtrøbbel.

MacBook Pro-modeller fra midten av 2010 er rammet av et såkalt "black screen"-problem.

Apple skal være kjent med saken, ifølge Cnet, og selskapet har lagt ut en KnowledgeBase-artikkel hvor de erkjenner problemet.

- Apple har funnet ut at et lite antall MacBook Pro-maskiner (15-tommer, fra midten av 2010) innimellom slutter å vise video på den innebygde skjermen eller på en ekstern skjerm koblet til MacBook Pro, skriver selskapet på sine nettsider.

Maskiner produsert mellom april 2010 og februar 2011 skal være rammet, ifølge hjelpeartikkele.

- I denne situasjonen vil du også kunne få opp en advarsel om omstart av maskinen før videoen forsvinner eller skjermen blir svart eller grå.

Det er ikke kjent om feilen skyldes program- eller maskinvare. Apple kommer ikke med noen løsning på problemet, men selskapet lover å oppdatere artikkelen når de finner ut mer.

Cnet skriver at en omvei er å bruke et tredjepartsverktøy kalt gfxCardStatus for å få MBP-en til å bare bruke den integrerte grafikkprosessoren. Dette gir riktignok en dårligere grafikkytelse, men kan være et greit midlertid alternativ frem til feilen er rettet.

Skjermproblemet ble offentlig kjent da OS X Lion ble lansert i sommer, men Snow Leoard-brukere skal også være rammet, skriver Cnet.

Les om:

Komponenter