Magisk terning for iPad

Magisk terning for iPad

Kan brettspill erobre nettbrett?

Ingen hyttetur uten brettspill?

Det finnes dedikerte brettspillentusiater blant oss - enten super-avanserte rollespill-nerder med terninger med 100 sider, eller også tradisjonsbundne spillere som spesielt på regnværsdager får lov til å engasjere / terrorisere hyttefolket.

Når sant skal sies finnes det mange klassikere blant brettspillene - sjakk er kanskje det mest berømte, men typisk går det mer i Backgammon, Kina-sjakk, Ludo, Stigespillet, Monopol, Damm og Mølle. Og så har vi nyere vrier som Settlers of Catan, Reversi, Trivial Pursuit, Kokkelimonke, Scotland Yard, Memory... listen er lang.

I virkeligheten lages det hurtigversjoner av klassiske brettspill som Monopol - der du slipper å gå i fengsel fordi spillet da blir for langdrygt for noen. Men er brettspill på vei ut sammen med musikk-kasettene og postkortene? Eller kan de finne seg en liten nisje akkurat som vinylskiva?

Hybrid

Det er kanskje hybrid-løsningen som er de mest spennende og nyskapende. Monopol finnes selvfølgelig for iPad, men kan ikke tilføre så mye mer enn digitale terningkast og presis regning av utgifter og leieinntekter.

Hybridene har typisk et ekstra element, gjerne elektronisk, som bidrar til å aktivere spillet også utenfor selve den digitale skjermflaten. Som for eksempel Dice+.

Dice+ er en form for elektronisk terning som egentlig er en universell brettspill-kontroller. Den kan altså kommunisere med nettbrettet.

En serie med spill spesielt tilrettelagt for bruk sammen med den digitale terningen er utviklet. Disse krever en iPad 3 eller senere - mye takket være den nyeste Bluetooth-teknologien som kommuniserer trådløst mellom brett og kube. I prinsippet finnes samme teknologi i iPad mini, iPhone 4S og iPhone 5.

Spillene er for alle aldre, og seks ulike følger med. For virkelige fans finnes det en versjon av Rainer Knizias Diplomacy spesielt tilrettelagt for Dice plus.

Prisen er 40 euro pluss 5 euro frakt - 45 euro totalt blir i underkant av 400 norske kroner (før avgifter).

Du kan lese mer om - samt bestille - Dice+ her . Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Komponenter