Via med grafikkort i budsjettklassen

Via med grafikkort i budsjettklassen

Det er kanskje ikke av de kraftigste, men Vias nye grafikkort er i det minste billig.

Det er S3 som melder at de nå er klare med en ny grafikkortserie, basert på moderselskapet Vias nye grafikkbrikker i Chrome 500-serien. Det er lite som tyder på at S3 med de nye kortene vil være i stand til å kjempe mot toppkortene fra gigantene Ati og Nvidia, men i budsjettklassen kan kortene være en interessant utfordrer.

De nye kortene fra S3 støtter blant annet Directx 10.1, den nyeste utgaven av Directx per i dag. Kortene er også utstyrt med kontroller for å dekode HD-video, blant annet fra Blu-ray. S3 lover også at kortene har et lavt strømforbruk, og at du ikke trenger å gå til innkjøp av en kraftigere strømforsyning. Kortene skal heller ikke være avhengige av ekstra strømtilførsel via PCI-e-kontakter fra strømforsyningen.

Første kort ut er S3 Chrome 530 GT, hvor det er nærliggende å tro at GT står for "ganske tregt". Kortet er riktignok utstyrt med 512 megabyte minne, men all den tid det er av typen gddr2, har vi ikke store forventninger til en storslagen fartsfest. Grafikkprosessoren har en klokkehastighet på 625 MHz, mens minnet har en klokkefrekvens på 500 MHz.

S3 Chrome 530 GT er utstyrt med både hdmi- og dvi-utgang for skjerm, begge med HDCP-støtte, og støtter opptil 2 048 x 1 536 pikslers oppløsning. Selskapet håper at det nye Chrome-kortet vil være en verdig utfordrer til Atis Radeon HD 4350. Anbefalt utsalgspris ligger på under 45 dollar, noe som fort kan bety en pris på under 400 kroner om kortet kommer hit til lands.

Takket være lavt strømforbruk skal kortet være utstyrt med en svært stillegående kjøleløsning.

Les mer om S3 Chrome 530 GT på produsentens nettside.

Les om: