Med iPad på boligjakt

Med iPad på boligjakt

DnB NOR med eiendoms-app.

DnB NOR begynner å få en imponerende iOS-portefølje.

Få har satset like mye på iPhone og iPad i Norge som DnB NOR. Så langt har det blitt en bank-app, en Starte Bedrift-app for iPad, en Research-app for DnB NOR Markets - og også en egen app for boligjegere.

Les også: Tidenes mest populære apps

Finn din bolig HD er spesielt tilpasset den store og høyoppløselige iPad-skjermen, som er en utmerket formfaktor for potensielle boligkjøpere. Fullskjermvisning av grafikk og bilder fungerer bedre enn på en vanlig datamaskin.

Her får du tilgang til full eiendomsinformasjon for salgsobjekter i DnB NOR Eiendoms portefølje. Ikke minst er det direktelenker til pdf-dokumenter som salgsprospekt, takst, tegninger, reguleringsplaner og dess like. Mange vil være vant til å bruke Finn.no til å jakte på nytt krypinn, og der er ofte ikke dette like lett tilgjengelig.

Les også: Fremtidens Mac-prosessorer

Man kunne kanskje ønske seg en form for notatblokk i forbindelse med prospektene for egne tanker og stikkord, men forøvrig er det lett å dele et objekt med andre via e-post (og eventuelt Facebook om du planlegger å kjøpe et kollektiv).

I iveren etter å få appen ut på markedet så har man nok ikke testet e-post-funksjonen godt nok, for linken vi fikk oversendt var feilformatert - dette rettes sikkert i neste omgang.

Les også: Yr kommer til iPad

Hjemskjermen har et romslig midtparti der du finner nylige søk og favoritter, samtidig som du kan starte søk på egne kriterier eller på geografisk nærhet. Sistnevnte kaller opp en ikonliste eller et kart med nåler for objekter i området nær der du befinner deg.

Et parti under har knapper med ulike eiendomskategorier - som nybygg, fritidsbolig, residens, og treff basert på nærhet. Forhåndsvisninger av de sist publiserte objektene i kategoriene vises som ikoner rett under. Avanserte søk kan snevres inn med filtre i ulike kategorier som pris, størrelse, beliggenhet, fylke, type objekt, publiseringsdato, og så videre.

Les også: Test av DnB NOR iPhone-app

Man skal ikke glemme at DnB NOR er et finanskonsern, derfor er det selvfølgelig funksjoner for lånekalkulator samt verdiestimeringer. Visningstidspunkter kan enkelt legges til kalenderen, og kontakt-informasjon til megler likeså. Gjennomtenkt og velfungerende.

Noe som derimot trekker ned og er mildt sagt overraskende at glitrer med sitt fravær er adresseoppslag i et gitt prospekt. Det er ikke mulig å slå opp et objekt på kartet basert på adressen - en skulle tro dette var høyst fundamentalt for en eiendoms-app. Høyst underlig også fordi man har bestrebet seg på å integrere en søkefunksjon basert på gps og lokasjonstjenester, men direkteoppslag har man altså uteglemt.

Les også: Nordea med iPhone-app

Tilsvarende kunne man ønske seg at Google-kartvisningen ikke var begrenset til kartmodus, men derimot også kunne skiftes til satelittfoto og eventuelt gatebilder samt terrengvisning. Sistnevnte er høyst aktuelt for fritidsboliger, og flyfoto er vel relevant for alle former for fast eiendom.

Alt i alt en grafisk rik og tilfredsstillende applikasjon som treffer målgruppen midt i blinken så vidt vi kan forstå. Det grafisk brukergrensesnittet kunne vært ryddet noe i - nå er det en knapp i hvert av de fire hjørnene, noe som ikke er spesielt gjennomtenkt. Men med noen feilrettinger og forbedringer og kanskje mulighet for lagring av autosøk så er vi "i hus". Og tør vi anbefale grundigere testing før lansering?

Les også: Sparebank1 med iPhone-app

Du kan lese mer om DnB NORs Finn din bolig HD for iPad her. Noe overraskende reklamerer DnB NOR at med deres "iPad applikasjon kan du finne din drømmebolig kun ved et tastetrykk." Er det ingen som har oppdaget at en iPad ikke har taster, men kun en knapp som faktisk tar deg ut av applikasjonen?

Du kan laste ned Finn din bolig HD for iPad fra iTunes App Store gratis her. Krever iOS 4.2 eller senere.

Det finnes også en versjon tilpasset iPhone-skjermen - også den gratis i App Store her.

Les om:

Komponenter