Mediesenter-pc fra Acer

Mediesenter-pc fra Acer

Acer Aspire X3812 kan være aktuell for deg som ønsker en pc i tv-benken.

Ved å sette en pc i tv-benken har man en svært fleksibel løsning for avspilling av HD-film, Blu-ray, dvd, musikk, bilder og surfing på tv-en. Og Acer Aspire X3812 kan for dette være en aktuell løsning.

Aspire X3812 er basert på Intels Pentium Dual-Core E5200 på 2,5 GHz. Dette er en prosessor basert på samme arkitektur som Core 2, men som leveres med lavere klokkefrekvens, hurtigbuffer og mangler teknologier som Intel Virtualization Technology og Intel Trusted Execution Technology -- to teknologier som sjeldent blir direkte viktig for hva en slik pc har som tiltenkt bruk. Pc-en har videre 4 gigabyte minne og 1 terabyte harddisk. Trådløs mus og tastatur følger også med.

LES OGSÅ: TEST: Acer Revo R3600 - Liten, men også nyttig?

For den optiske enheten er det støtte for avsplilling av Blu-ray, og gjennom et Nvidia Geforce G210-basert grafikkort har man akselerasjon for avspilling av Blu-ray og en rekke HD-videoformater, som for eksempel x264/MKV. For tilkobling til tv eller skjem har man VGA, DVI og HDMI.

Windows 7 Home Premium leveres som operativsystem, og man har da også Windows Media Center. Andre aktuelle løsninger å benytte hvis man plasserer pc-en i tv-benken kan også være for eksempel XBMC eller Media Portal.

For modellen med blant annet Pentium Dual-Core E5200 og Geforce G210-grafikkort er prisen tett opp under 6 000 kroner inklusive mva. Acer leverer også en rimeligere modell med blant annet svakere prosessor, mindre harddisk og med ATI Radeon HD 4350-grafikkprosessor til cirka 4 000 kroner. Denne modellen vil også kunne fungere til HD-video-avspilling fra nettjenester eller x264/MKV, men den mangler Blu-ray-leser.

Pc-en kan også benyttes som en helt vanlig stasjonær pc.

Mer informasjon: www.acer.no.

LES OGSÅ: TEST: Asus O!Play: Rimelig HD-medielink