Men headsettet var ikke dødt

Men headsettet var ikke dødt

Jawbone lanserer ny, mer kompakt modell av ERA med Bluetooth.

Alltid vært tvilende til Bluetooth-headset?

Jawbone re-lanserer ERA - et bedre og mer kompakt headset som kanskje vil overbevise skeptikerene.

Å trave rundt med en blinkende blått headsett i øret samtidig som man (tilsynelatende) snakket høyt til seg selv forbinder mange med de mer praktisk anlagte, som lever av å ha hendene tilgjengelig til enhver tid.

De fleste andre av oss tyr til de mer diskrete, hvite iPhone-øreproppene med inline-mikrofon og fjernkontroll dersom vi kjører bil, ikke liker telefonen inntil øret eller skal følge telefonsupportens instrukser om å gjøre noe på datamaskinen.

Jawbone er kjent for sine veldesignede trådløse høyttalere og fitness-trackere, men var også på pletten med et tøft mobil-headset for en stund siden. De siste tre årene har de benyttet til å forbedre dette, med designer Yves Behar i ryggen.

Resulatet er nye ERA, som er 42 prosent mer kompakt enn forgjengeren. Det burde borge for et lettere headset, også. I tillegg er støy-kanselleringen forbedre, og det samme gjelder batteriet.

Fire timers taletid får du på en lading, og Jawbone har også utviklet en batteri-boostpakke som forlenger dette (opptil ti timers taletid). I tillegg til telefonprating kan du også benytte ERA til å høre på musikk, eller gi Siri instrukser.

Noe slående med ERA er også det ergonomiske designet av den delen som sitter i øret, mot muslingen. Vi husker alle at Apple redesignet sine øreproppper til å sitte bedre i det menneskelige øret, og Jawbone har tenkt det samme. Håper det holder vann.

En egen iPhone-app lar deg lokaliserer headsettet om du skulle være så uheldig å ha forlagt det. Kommer sikkert godt med.

Du kan lese mer om Jawbone ERA her .

Pris i Norger er foreløpig ikke kjent ennå. Prisen i USA er 130 dollar - noen som kanskje lar seg oversette til rundt tusen-lappen her hjemme. Jawbone har en rekke retail-partnere her, så du kan sjekke deres nettsider for tilgjengelighet - følg denne lenken.

Les om:

Komponenter