Mer Mac-mobbing

Mer Mac-mobbing

Windows-brukere har måttet tåle mye tyn fra Apple i reklameserien Get-A-Mac - vi får tåle litt vi også...

Apples legendariske reklameserie Get-a-Mac har underholdt oss i mange år. De små, korte fortellingene om Mac og PC er humoristiske, vittige, satiriske og en ørliten smule selvgode. I tillegg til å være et lite klapp på skulderen, er de også en aldri så liten påminnelse om alle de små tingene som utgjør forskjellen mellom de to plattformene, og hvorfor vi foretrekker den ene. Hvem liker dessuten ikke en god sketsj om spyware?

LES OGSÅ:

Nye avsnitt fra Get-a-Mac

Serien har også hjulpet på kjendis-statusen for «PC», über-nerd John Hodgman, kjent blandt annet fra The Daily Show. Nylig hadde han æren av å tøyse med den amerikanske presidenten i en middag for pressen.

«Mac», Justin Long var til en viss grad kjent fra før, og har siden dukket opp i Dødelig Våpen og senest i kinoaktuelle Go To Hell. Det komiske er kanskje at selv om man som Mac-bruker identifiserer seg med Mac, så er det John Hodgmans PC som kanskje er den mest likandes av de to. Eller kanskje det er morsfølelsen som vekkes?

PC får uansett hard medfart til tider, og da er det gledelig å kunne melde at noen har tatt dette på kornet og laget et klistremerke som snur opp-ned på situasjonen. For nå er det Mac som må slite med å komme opp med noe smart å si, mens PC må drøye tiden med (selvfølgelig) å legge kabal. Vi får være gode sportsmenn og ta det på strak arm.

Klistremerkene kan kjøpes for 1,50 dollar (ca. 10 kroner) her . Det mest pinlige ved det hele er det faktum at grafikken er laget på en PC. Auda.

Les om: