Messenger på gamlemåten

Messenger på gamlemåten

BRUKERTIPS: Microsoft Windows Live Messenger i Windows 7.

Mange liker hvordan den siste utgaven av Windows Live Messenger oppfører seg under Windows 7. Når programmet kjøres og blir minimert, kan man styre programmets funksjoner ved å høyreklikke på programmets ikon fra oppgavelinjen.

Andre derimot klarer ikke å fordra dette og skulle heller ønske at Messenger oppførte seg slik programmet gjorde før introduksjonen av Windows 7. I tidligere Windows-utgaver ble nemlig programmets ikon minimert til oppgavelinjen nederst til høyre i skjermen.

Start Windows Utforsker og bla deg til den mappen der Windows Live Messenger er installert. Windows Live Messenger installeres som regel til: C:\Programfiler (x86)\Windows Live\Messenger. Finn frem til filen som heter msnmsgr.exe og høyreklikk på filen. Fra dialogvinduet som spretter opp, trykk på fanen som heter Kompatibilitet og merk av for Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for: . I nedtrekksmenyen som blir tilgjengelig, velg Windows Vista (Service Pack 2) (se skjermbilde). Trykk på OK.

Hvis du kjører Windows Live Messenger, må du huske å stenge og starte programmet på nytt for at de nye innstillingene skal tre i kraft.

PS! Det er fort gjort å bli forvirret av ordet oppgavelinjen i dette tipset. I den norske utgaven av Windows 7 har oversetterne oversatt området nederst til høyre i oppgavelinjen til oppgavelinjen. Mens i den engelske utgaven av operativsystemet heter området nederst til høyre i skjermen for «Notification Area».

Les flere brukertips fra PC World Norge her

Les om: