Micard blir global standard

Micard blir global standard

Taiwanske Micard blir en ny standard for minnekort.

Et taiwansk forskningsinstitutt har produsert en ny global standard for minnekort. Micard (Multiple Interface card) er utformet slik at det skal passe i en rekke ulike typer brukerutstyr, som digitale kamera og mobiltelefoner, og i alt utstyr med usb-plugg.

Enklere overføring

Hensikten med standarden er å gjøre det enklere å overføre bilder, musikk og andre data mellom slikt utstyr og pc-er. Kortet ble godkjent som en standard av MultiMedia Card Association (MMCA) torsdag. Det er ventet å være tilgjengelig over hele verden fra i høst.

Kortet blir ikke bare svært anvelndelig, men også meget raskt. Overføringshastigheten blir i første omgang på 480 megabit, men skal øke etter hvert. De første Micard-kortene vil ha 8 gigabyte lagringsplass. Det skal være mulig å øke kapasiteten til 2048 gigabyte.

USB og MMC

Kompatibiliteten med både USB- og MMC-spor betyr at det ikke lenger vil trengs flere kortlesere til formålet. MMC-kort passer i de fleste typer forbruker-elektronikk, mens usb-innganger nå finnes i nær sagt alle typer datautstyr og en god gdel hjemme-elektronikk.

Så langt skal 12 taiwanske selskaper ha inngått avtaler om å å produserer kortet, hevder Industrial Technology Research Institute, som står bak den nye standarden, blant dem A-Data Technology, Asustek Computer, BenQ, Carry Computer Eng., C-One Technology, og Power Digital Card. Spesifikasjonene for kortet skal foreligge senere i juni.

Les om: