Microsoft annonserer Office for Mac 2011

Microsoft annonserer Office for Mac 2011

Neste store oppdatering av Office for Mac kommer mot slutten av året.

Den nye programpakken for Mac-brukere vil hete Office for Mac 2011.

Nøyaktig lanseringsdato er ikke kjent, men Eric Wilfrid, ansvarlig for avdelingen Macintosh Business Unit i Microsoft, sa torsdag ettermiddag at programpakken vil være i butikkhyllene før jul.

Utviklerne har hatt tre hovedfokus under utviklingen av programpakken de siste tre årene; kompatibilitet mellom plattformer, bedre verktøy for dokumentsamarbeid og brukergrensesnitt.

Cocoa, Outlook og ribbons

Den kanskje største nyheten i Office for Mac 2011 er at e-postprogrammet Entourage forsvinner til fordel for Outlook. Mangelen på full Outlook-kompatibilitet har alltid vært en hemsko for Office for Mac, derfor er det mange som ser frem til denne nyheten.

Det splitter nye Outlook-programmet kommer med full støtte for Exchange og en helt ny database som støtter både Time Machine-backup og Spotlight-søk. Outlook vil støtte Information Rights Management, funksjonalitet for å kontrollere tilgang til sensitive dokumenter. Det vil også være mulig å importere .PST-filer fra Windows-versjonen av Office.

En annen nyhet er samarbeidsverktøy (co-authoring tools), som skal gjøre det mulig å redigere dokumenter sammen med andre samtidig uansett hvor man befinner seg. Office 2011 er også kompatibel med Microsoft Office Web Apps, den nettbaserte versjonen av Office-pakken, noe som gir tilgang til dokumenter fra en hvilken som helst maskin med internettilkobling. I tillegg er støtten for Visual Basic tilbake, etter et lite fravær i 2008-versjonen.

I tillegg til nye programmer og funksjoner, kommer Office for Mac 2011 med et forbedret brukergrensesnitt. Hele programpakken er utstyrt med Ribbon-grensesnittet. Ribbon-menyene er ment å gi brukere rask tilgang til de mest brukte verktøyene i et program. Det grensesnittet er bygd fra grunnen av i Cocoa og er ifølge Microsoft spesielt tilpasset Mac-brukere.

Office på iPad og iPhone?

Annonseringen av Office for Mac 2011 skjedde i forbindelse med Macworld Expo-messen som finner sted i San Francisco denne uken. Microsoft hadde ikke stort å melde på spørsmål fra pressen om det er planlagt en Office-pakke for iPad og iPhone, men selskapet sier at de vurderer begge plattformene.

Når det gjelder en ny Messenger-klient til Mac sier Microsoft at dette vil komme i slutten av mars.

Komponenter