Microsoft forenkler pc-byggingen

Microsoft forenkler pc-byggingen

Nye ressurser og verktøy skal gjøre det enklere for små kanalpartnere å levere Microsoft-programvare på sine selvbygde pc-er.

Microsoft annonserte nylig at de har lansert et nytt programvareverktøy og en ny supportside for små oem-partnere (original equipment manufacturer).

Målet er å gjøre det enklere for dem å svare på spørsmål fra sluttkundene og installere Microsoft-programvare på sine egenbygde pc-er og servere.

- Viktig rolle

Microsofts oem-partnere som ikke har et direkte forhold med Microsoft, men kjøper det gjennom en distributør, har tilgang på ressursene og verktøyene gratis. Til gjengjeld krever Microsoft at de melder seg inn i selskapets Partner Network.

Dana Manciagli, direktør for Microsofts globale distribusjonskanaler, sier til amerikanske PC World at små forhandlere og andre selskaper som konfigurerer og selger egne pc-er med Microsoft-programvare er etviktig partnere for selskapet.

- Vi setter pris pris på denne type systembyggere og ønsker å gi dem flere verktøy. De spiller en viktig rolle i markedet, sier hun.

Raskere installasjon

Det nye installasjonsverktøyet heter Microsoft Express Deployment Tool (EDT) og er tilgjengelig nå. EDT er laget for å gjøre det raskere å installere Windows-programvare som Windows Client, Windows Server eller Microsoft Office på pc-er.

Hittil har Microsofts mindre oem-partnere mottatt individuelle oppgraderingssett for hvert Microsoft-produkt de ønsker å installere på sine maskiner. Med ODT får partnerne tilgang på et grensesnitt for å forhåndskonfigurere programvaren, som så kan installeres en masse på mye kortere tid.

EDT-grensesnittet gir også automatisk beskjed om tilgjengelige oppdateringer i programvaren partnerne installererer slik at skal sluttkundene få siste versjon.

Dana Manciagli, direktør for Microsofts globale distribusjonskanaler, sier til amerikanske PC World at de små oem-partnerne som bygger og konfigurerer egne pc-er med Microsoft-programvare er et viktig kanalsegment for selskapet.

Les om:

Komponenter