Microsoft inntar Mac App Store

Microsoft inntar Mac App Store

Slipper gratis synkroniseringsprogram for Windows Phone 7.

Microsoft har lansert den ferdige versjonen av Windows Phone 7 Connector for Mac.

Programmet, som gjør det mulig å synkronisere Windows Phone 7-telefoner med Mac, er tilgjenglig som en gratis nedlasting, og er noe overraskende kun tilgjengelig fra Mac App Store.

Betaversjonen av Windows Phone 7 Connector for Mac ble sluppet i fjor høst. Med programmet kan brukere synkronisere media fra iTunes og iPhoto til en WP7-telefon eller en Zune HD. Synkronisering er også mulig andre veien - det skal for eksempel være mulig å laste inn bilder fra Windows-telefonen inn i iPhoto. Oppdateringer til telefonen skal også kunne lastes ned og installeres fra Mac-en.

Synkroniseringsprogrammet har noen begrensninger, skriver Macworlds nyhetstjeneste. Beskyttet iTunes-innhold som filmer, tv-serier og musikk fra før 2009 kan ikke spilles av på en Windows Phone eller en Zune.

Lanseringen av Windows Phone 7 for Mac markerer Microsofts debut på Mac App Store. Synkroniseringsprogrammet var forsåvidt ventet, men forhåpentlig baner det veien for flere programmer fra Microsoft i Apples programbutikk, som for eksempel Office-pakken.

Windows Phone 7 Connector for Mac er gratis og krever Mac OS X 10.6.6 eller senere.