Microsoft med mini-server

Microsoft med mini-server

Microsoft vil utfordre Linux og pakker rimelig server inn i enkel maskinvare for smb-markedet.

Microsoft har annonsert at de vil lage en ferdigsydd pakke av programvare og maskinvare for enkle servere som skal møte utfordringen fra små, dedikerte servere med Linux. Slike Microsoft Foundation-servere skal omsettes gjennom partnerleddet med stor frihet for prissetting.

Serverne skal maksimalt kunne ha én prosessor og åtte gigabyte internminne, og retter seg inn mot bedrifter med 15 eller færre brukere. Enhetene vil tilbys fra oem-partnere som HP, Dell, Acer og IBM.

Under 6000 kroner per server

Linux er populær som gratis eller billige servere i småbedrifter. Dette er en rimelig inngangsbillett som som danner grunnlaget for at de tas bruk i større løsninger etterhvert. Microsoft vil demme opp for dette med å tilby rimelige mini-servere, og regner med enkel bruk og installasjon vil telle som en stor fordel. Partnerne vil ha en viss grad av frihet til å sette prisen ut sluttkunden selv. Microsoft antar likevel at prisen vil ligge under 1000 dollar, i underkant av 6000 kroner per i dag.

- Dette er server-svaret til populære mini-pc-er, ifølge MIcrosoft-sjef Steve Ballmer.

Microsoft har fra før Small Busines Server som SMB-tilpasset produktløsning. Dette er imidlertid en bunting av flere typer programvare, i basis Server, Exchange og IIS-web-server, satt sammen for installasjon til server (eller servere) etter kundens eget ønske.