Microsoft med program til Iphone

Microsoft med program til Iphone

Nytt Iphone-program gjør det enkelt å se ekstremt høyoppløste bilder på telefonen.

Selv om Microsoft konkurrerer med Apple med sitt operativsystem for mobiler, Windows Mobile, hindrer ikke det selskapet i å lage programmer tilpasset Apples mobiltelefon.

Microsofts første Iphone-programe, Seadragon Mobile, benytter seg av den samme teknologien vi finner i Photosynth, og gjør det dermed enkelt for brukerne å se høyoppløste bilder på Iphone.

Seadragon Mobile er Microsofts første tilskudd på App Store, og neppe det siste. Bak det noe intetsigende navnet skjuler det seg avansert bildevisningteknologi som gjør det mulig å se virkelig høyoppløste bilder. Med høyoppløst menes i denne sammenheng mer enn stusselige 10-12 megapiskler, her er det gjerne snakk om milliarder av piksler.

Utviklerne av det nylig lanserte programmet har allerede funnet den første, store feilen. Det er nemlig ikke mulig å navigere seg gjennom publiserte Photosynth-samlinger. Det er imidlertid mulig å legge til egne, eller andre samlinger, ved å legge til venner ved hjelp av plusstegnet. Feilen vil nok bli rettet opp relativt raskt.

Brukerne kan selv skape egne høyoppløste bilder ved hjelp av Deep Zoom Composer eller Photozoom.

Se programmet i bruk her.

Les om: