Microsoft oppgraderer Home Server

Microsoft oppgraderer Home Server

Den første store oppdateringen av Windows Home Server, Power Pack 1, tilfører mer funksjonalitet.

I tillegg til nye funksjoner inkluderer Power Pack 1 forbedringer av det eksisterende produktet.

Oppdateringen gjør det blant annet enklere å velge hvilke filer som skal gjøres tilgjengelig utenfra, og hvem som skal få tilgang til dem, ifølge Cnet News. En annen tilleggsfunksjon skal være streamingmuligheter for å se på innspilte tv-programmer fra en hvilken som helst pc, over internett. Det blir også mulig å gjøre eksterne sikkerhetskopier av ditt Home Server-materiale.

Dersom du legger en ny harddisk til serveren kan brukerne nå få mulighet til å ta sikkerhetskopi av selve serveren.

En ny rullegardinmeny i delte mapper gjør at du kan velge visning av bilder, for eksempel i et detaljert-, eller miniatyrformat.

Windows Home Server ble presentert på CES for et år siden, og kom i salg i fjor høst. Hittil er det solgt noe over tusen lisenser i Norge av Home Server til pc-byggere, opplyser Microsoft til PC World.

Se vår bildeserie av Windows Home Server

De dedikerte Home Server-enhetene har imidlertid latt vente på seg. Noen hevder stor etterspørsel har gjort at det produseres langt mindre enn det etterspørres. Andre sier at produksjonen rett og slett er beskjeden fordi etterspørselen er lav.

Power Pack 1 kommer å inngå i alle nye eksemplarer av Windows Home Server og vil også finnes tilgjengelig for gratis nedlasting en gang i løpet av våren, for de som ønsker å oppgradere sin Home Server.

Mer informasjon om Windows Home Server finner du her .