Microsoft slanker Windows Server

Microsoft slanker Windows Server

Har skrudd sammen en versjon for bedrifter med under 15 ansatte.

Microsoft har snekret sammen en versjon av sin Windows Server OS for de virkelig små bedriftene. Den nye versjonen er beregnet for selskaper som har ikke mer enn 15 brukere.

Operativsystemet for servere, Windows Server 2008 Foundation, vil i første omgang selges i 40 land gjennom forhandlere av servere. Det er gjennom denne kanalen Microsoft har tenkt å pushe ut sitt nye produkt. Det er HP, IBM og Dell som vil være først ute med løsningen, i andre halvparten av 32009, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Bundling

Microsoft anbefaler den nye pakke for små bedrifter som trenger løsninger for database, webhosting, forretningsprogramvare, fil. og printdeling og fjernaksess, som viktigste funksjoner.

Selskapet har allerede en pakke for mindre selskaper, bundlet i Windows Small Business Server (SBS), som er rettet mot smb-markedet. Men denne pakken kombinerer Windows Server OS med Exchange Server, SQL Server og annen forretningsprogramvare. Det kan bli for mye funksjonalitet for de aller minste.

En av tingene som vil gjøre bruk av den nye Windows Server 2008 Foundation mer lønnsomt, ifølge Microsoft, er at man ikke trenger å betale lisensavgift for flere typer programvare, som man har i de andre pakkene. Men hver lisens som ligger inne i den nye pakken har maksimalt 15 kontoer, og hver kan ha bare en bruker om gangen.