Microsoft Songsmith - best på Mac?

Microsoft Songsmith - best på Mac?

Microsofts musikalske ekskursjon til potensielle nye markeder klarer seg tydeligvis ikke uten en Mac. For deg som liker å synge i dusjen.

En bærbar Mac dominerer i Microsofts reklamevideo for programmet Microsoft Songsmith.

Husker dere Microsofts reklamekampanje for en stund tilbake, kalt I'm a PC? Ulike mer eller mindre kjente og ukjente mennesker bekjente at de liksom var PC'er - helt klart avledet av Apples I'm a Mac-kampanje. Men det viste seg at reklameselskapet som stod for kampanjen, hadde laget den på en Mac. Ikke overraskende, riktignok - hele grafisk bransje er Mac-dominert. Men straks det ble kjent, fikk Microsoft meta-dataene fjernet fra bildene.

Nå er Microsoft på banen med et nytt programvare-produkt kalt Songsmith. Songsmith er en form for musikk-applikasjon som lar deg synge inn i en mikrofon til rytmer som du velger å la programmet generere for deg, og så tar programmet utgangspunkt i stemmen din for å generere et akkompagnement. Teksten må du visstnok komme opp med selv. Songsmith er det andre kommersielle produktet som kommer ut fra Microsofts F&U-avdeling Microsoft Research.

Uten å ta stilling til kvaliteten i programvaren er det likevel morsomt å merke seg for det første at programmet er Windows-only, men ikke minst at Microsoft i reklamekampanjen bruker en MacBook Pro. Riktignok er Apple-logoen kreativt dekket til med flotte klistremerker, men Microsoft lurer ikke oss! Kanskje Microsoft er helt med på at en Mac som kjører Windows faktisk er et godt produkt? Uansett, se reklamen under - som er ukomfortabel nok i seg selv...

Komponenter