Microsoft stopper juksekonsoller

Microsoft stopper juksekonsoller

Klager fra brukerne om spillere som jukser, har gjort at Microsoft nå vil sperre ute modifiserte Xbox 360-konsoller fra Xbox Live.

Ifølge Microsoft kan modifiserte konsoller gi spillerne som bruker dem en fordel sammenlignet med ærlige spillere. Derfor vil selskapet nå stenge ute modifiserte konsoller.

LES OGSÅ: Live Messenger på Xbox 360

Oppdateringen som sperrer for konsollene kom sammen med betaen av Halo 3, som ble lansert sent i forrige uke, og er i tråd med Microsofts ønske om å tilby spillerne en ærlig og rettferdig spillopplevelse på Xbox Live.

Selskapet skrev nylig en melding på den offisielle Xbox 360-bloggen, Gamerscoreblog, hvor de advarte eiere av modifiserte konsoller om den kommende oppdateringen. Spillere som prøve å logge seg på Live med en modifisert konsoll vil nå blitt møtt av en feilkode (Status Code: Z: 8015 – 190D) som hindrer dem i å logge seg på nettjenesten.

- Vi har tidligere sagt at vi kun vil la spillerne få nyte fordelene med Xbox Live om de har en ekte, umodifiserte Xbox-konsoll, og vi vil fortsette å håndheve denne regelen for å sikre en god opplevelse for samarbeidspartnerne og brukerne våre, sier meldingen på Gamerscoreblog.

Ifølge den samme blogg-posten vil ikke brukernes kontoer bli slettet, men de vil kun fungere om de brukes med en umodifisert konsoll.

LES OGSÅ: Ny Xbox 360 på vei