Microsoft svarer på kritikken

Microsoft svarer på kritikken

Selskapet toner ned skadevirkningene av Windows Home Server.

For noen dager siden gikk Microsoft ut og advarte om at Windows Home Server kan ødelegge enkelte filer. Selskapet toner nå ned det hele og sier problemene bare oppstår når serveren er ekstremt belastet.

LES OGSÅ: Windows ødelegger filer

I en artikkel på sine egne hjemmesider skrev Microsoft at Windows Home Server kan ødelegge enkeltfiler fra eksempelvis Outlook 2007 og Vista Photo Gallery.

Vårt søstertidsskrift Computerworld i USA skriver at flere brukere den siste uken har kritisert Microsoft for at ikke selskapet gikk ut med en bredere advarsel.

Microsoft mener på sin side at de hadde problemer med å gjenskape feilen og så derfor ingen grunn til å slå på stortrommen. Selskapet sier også at problemet bare oppstår når serveren utsettes for ekstrem belastning samtidig som den kopierer store mengder av filer.

Bufferminnet må også bli fullt samtidig som at brukeren endrer en fil som er blitt lagret i en delt mappe – for at problemene skal oppstå.

En bruker sier imidlertid i Microsoft supportforum at problemet er alvorligere enn som så. Han har hatt problemer med å åpne alle filer som han har lagret på sin server. Brukeren mener også at feilen har eksistert i flere måneder.

Du kan lese mer om dette hos amerikanske Computerworld .

Komponenter