Microsoft viser frem Office 2011

Microsoft viser frem Office 2011

Lanseres innen årsslutt.

Effektivitet ser ut til å være stikkordet når Microsoft skal beskrive den kommende versjonen av Office for Mac.

I en nylig publisert video forteller Microsoft-utviklere om en del av nyhetene i programpakken som har planlagt lansering senere i år. Deriblant det splitter nye, men omdiskuterte ribbon-grensesnittet.

- Brukergrensesnittet i Office 2011 for Mac er skrevet om fra grunnen og gjør det mye lettere for brukeren. Takket være det nye ribbon-grensesnittet blir det enklere å finne ulike verktøy og funksjoner uten å måtte grave for dypt i ulike menyer, sier Han-Yi Shaw hos Microsofts MacBU-avdeling.

Ribbon-grenesnittet brukes allerede i Office-pakken på Windows. At grensesnittet nå kommer til Mac-versjonen er det blandede følelser rundt. Flere Mac-brukere har uttrykt sin misnøye og mener det rett og slett er stygt.

Splitter ny Outlook

Blant øvrige nyheter i Office 2011 er nye dokumentmaler (Template Gallery) og det nye e-postprogrammet Outlook (som erstatter det tidligere Entourage).

Nylig begynte Microsoft å sende ut invitasjoner til betatesting av den kommende programpakken. Selskapet har ikke gått ut med noen konkret dato for når Office 2011 slippes for Mac-brukere, men har lovet at det skal skje i løpet av dette året.

Alternativer til Microsofts Office på Mac-en er Apples egen iWork og Open Office.

Se Microsofts presentasjonsvideo under:

Komponenter