Microsoft vurderer å kjøpe Adobe

Microsoft vurderer å kjøpe Adobe

Sjefer møtes for å diskutere kampen mot Apple.

Topplederne fra Microsoft og Adobe har møttes for å diskutere hva som er den beste måten å ta seg av hovedfienden Apple på, og om det kan være aktuelt for Microsoft å kjøpe opp Adobe, melder The New York Times.

LES OGSÅ:

Har toget gått for Microsofts Windows Phone 7?

Felles motstander

Microsoft-sjef Steve Ballmer og Adobe-sjef Shantanu Narayen møttes for å diskutere "Apple og kontrollen selskapet har over mobiltelefonmarkedet, og hvordan de to selskapene kan samarbeide i kampen mot Apple", melder en anonym kilde til New York Times.

Microsoft har ikke villet kommentere dette, men Adobe bekrefter i en uttalelse at Ballmer og Narayen har møttes. "Adobe og Microsoft har mange millioner felles kunder rundt om i verden, og sjefene for de to selskapene møtes av og til. Men vi kommenterer ikke timing eller emne for deres private møter," sier Adobe.

LES OGSÅ:

Ny Flash Player for mobiler

Etter hvert som Apple stadig vinner flere utviklere og brukere med iPad og iPhone, står Adobe og Microsoft i fare for å bli skjøvet til side på mobilmarkedet, som er det mest interessante området for dagens programvareutviklere.

Microsoft har prøvd, og i stor grad mislykkes, med å skape entusiasme for de tidligere versjonene av mobilprogramvaren sin, og Adobe er under kraftig press etter at Apple bestemt seg for ikke å tillate Adobe Flash-programmer på enhetene sine.

Ballmer og Narayen diskuterte blant annet Apples forbud mot Flash, rapporterer New York Times.

LES OGSÅ:

Hva handler Flash-krigen om?

Et annet tema i diskusjonen var om Microsoft rett og slett skulle kjøpe Adobe. Microsoft vurderte dette for flere år siden, men trakk seg av hensyn til konkurranselovgivningen, melder Times. Men nå som Microsoft ikke lenger har en like dominerende posisjon som tidligere, kan det ha åpnet seg en mulighet for at Microsoft kanskje kan kjøpe Adobe for å styrke seg i kampen mot Apple.