Microsoft ypper seg mot Itunes

Microsoft ypper seg mot Itunes

Media Player 11 er skreddersydd for MTVs nettbutikk Urge.

Windows Media Player 11 for Windows XP ble lagt ut for nedlasting i går kveld. Spilleren har et opprustet grensesnitt som er spesielt utformet for å sambirke med MTV Networks' musikkatalog Urge.

Urge-katalogen inneholder over 2 millioner låter fra drøyt 110 000 artister. Urge blir dermed en viktig aktør i Microsofts plan om å utfordre Apples Itunes og Ipod. Prisen vil ligge på samme nivå som i Itunes, altså rundt 8 kroner for en enkeltlåt og 80 kroner for ett album. I tillegg skal Urge har tilbud med fastpris for ubegrenset nedlasting.

Like bundet

Men Microsoft-modellen ser ut til å bli akkurat like prorietær som Itunes/Ipod.

Sanger kjøpt på Urge vil ikke kunne spilles av på Apples Ipod. Derimot har Microsoft huket inn konkurrenter som Creative og Iriver til felles kamp mot den markedsledende musikkspilleren.

Med Windows Media Player installert på de aller fleste pc-er, tror mange at Microsoft likevel vil kunne by Apple på seriøs konkurranse i det digitale musikkmarkedet, såfremt integreringen med Urge-nettverket virker like sømløst som selskapene lover.

Foruten samkjøringen med Urge byr Media Player 11 også på endel fancy nye funksjoner, som "fingeravtrykk" for å gjenkjenne mediefiler med feil navn, bedre søk og enkre navigering.

Her kan du laste ned Media Player gratis .

Les om: