Mikro-pc med Core i3

Mikro-pc med Core i3

Flere detaljer om Intels "NUC" på 10 x 10 cm.

Intel presenterte for første gang deres "Next Unit of Computing"-konsept (NUC) i vår, men da uten spesielt detaljert tekniske informasjon.

De første NUC-produktene skal være klare for markedet i oktober og er basert på en hovedkort som måler 10 x 10 cm. Integrert på kortet finner man en Core i3-prosessor basert på Ivy Bridge-arkitekturen og med HD Graphics 4000-grafikkprosessor integrert.

Det er to SO-DIMM-minneslotter, mSATA-slot for SSD og Mini-PCI Express-kortplass som kan benyttes til blant annet wlan-kort. Av tilkoblinger finner man blant annet USB 3.0-porter og HDMI. Intel vil levere to versjoner av kortet. Den ene versjonen vil ha støtte for Gigabit Ethernet for kablet nettverk, mens den andre vil ha støtte for Thunderbolt.

NUC er et utviklingsprogram fra Intel, der målet er å utvikle pc-er med "full ytelse" i en svært kompakt formfaktor. Dette kan enten være mikro-pc-er rettet mot enten skrivebordsbruk og stue-pc-er, eller integrasjon i for eksempel skjermer. Vi vil ikke se bort i fra at løsningen også vil finne veien til andre typer produkter - også innenfor det profesjonelle markedet.

Om Intel skulle utvide serien av produkter basert rundt designet vil vi ikke se bort i fra løsninger rettet mot for eksempel enkle nettverkstjenere, NAS-løsninger for hjemmebruk og mindre bedrifter.

Ut i fra det vi kan forstå skal NUC-kortene i hovedsakelig selges til systemintegratorer, slik som pc-produsenter, men det skal også være åpent for sluttkunder å få kjøpt kortene via vanlige forhandlere. Intel vil også tilby et lite kabinett, med strømforsyning og kjølerløsning, tilpasset hovedkortene.

NUC-løsningene skal være på markedet i løpet av oktober måned. Vi merket oss at Intel allerede nå har gjort klart for nedlasting av drivere på sine websider.

Les om: