Miljøriktig ergonomiskjerm

Miljøriktig ergonomiskjerm

Eizo har lansert sin første led-baserte pc-skjerm som både skal være miljøvennlig og ergonomisk.

Eizo Flexscan EV2411W er en 24,1-tommers bredformatskjerm myntet på bedriftsmarkedet og offentlig forvaltning så vel som hjemmekontormarkedet.

Miljøsatsing

Skjermen er den første i en ny serie som Eizo kaller Ecoview-skjermer, et begrep som er ment å skulle markere en betydelig miljøsatsing fra Eizos side.

Flexscan EV2411W er den første Eizo-skjermen med led-bakbelysning. I motsetning til konvensjonelle kaldkatode-lysstoffrør (CCFL-bakbelysning), inneholder ikke led-bakbelysninger kvikksølv, og de forbruker betydelig mindre strøm, fremholder Eizo.

Eizo er kjent for skjermer av høy kvalitet og med en sterk ergonomisk profil. Ifølge selskapet demonstrerer den nye Ecoview-skjermgenerasjonen Eizos konsept for å kombinere ergonomiske og miljømessige funksjoner.

Tradisjonelt har Eizo kjørt ganske høye priser på sine skjermer og den nye led-skjermen koster i overkant av 5 000 kroner, noe som en god del mer enn de rimeligste 24-tommers bredformatskjermene på markedet.

Samtidig skal den nye skjermserien gi langsiktige økonomiske fordeler, hevder Eizo. En Ecoview-skjerm skal bidra til økt brukerkomfort, redusert innvirkning på miljøet og lavere driftskostnader, ifølge Eizo.

LES OGSÅ: Eizo for fotoentusiaster

Strømsparing

Flexscan EV2411W gir strømbesparinger med en gang. Selv med lysstyrken på standardinnstillingen 100 prosent bruker EV2411W bare 33 Watt – mindre enn halvparten så mye som forgjengeren, ifølge Eizo.

Dette tallet faller vanligvis til bare 19 Watt når Auto Ecoview-funksjonen aktiveres. Auto Ecoview benytter en føler foran på skjermrammen til å registrere omgivelsesbelysningen og justere lysstyrken deretter. Strømforbruket reduseres fordi skjermen alltid har ideelt lysstyrkenivå.

De fleste skjermene fortsetter å bruke strøm når de er slått av, men Flexscan EV2411W forbruker ikke strøm når hovedstrømbryteren er skrudd av. For bedrifter skal dette sikre at skjermen ikke vil bidra til strømkostnader etter arbeidstiden eller i helgene når den ikke er i bruk, fremholder Eizo.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig skjerm

Flexscan EV2411W inkluderer en ny funksjon som kalles Ecoview Index, som viser en indeks på skjermen som bringer strømsparingsnivået i samsvar med lysstyrken på skjermen, for å oppmuntre til miljøbevissthet under arbeid.

Kamp mot trette øyne

Den nye skjermen har flere innebygde ergonomiske funksjoner som skal bidra til å unngå tretthet i øynene under arbeid på skjermterminaler.

Disse inkluderer Auto Ecoview-funksjonen, et utvalg ergonomiske stativer som sørger for riktig skjerminnstilling og Eizos Eyecare-programvare, som varsler brukeren om å ta jevnlige pauser for å hvile øynene.

En undersøkelse Eizo har utført, viser at disse funksjonene ikke bare reduserer tretthet i øynene, men at de også skal øke produktiviteten med 12,5 prosent.

LES OGSÅ: Slik kalibrerer du skjermen

Den nye skjermen har oppløsning på 1920 × 1200 punkter, og kontrastforholdet er oppgitt til 1000:1. Skjermen har én digital DVI-D-inngang og én analog D-Sub-inngang. Fabrikkjusteringen av gamma skal minimere avvik i gammakarakteristikken og gi mer ensartet farge mellom skjermene, ifølge Eizo.

Skjermene har to interne høyttalere på 0,5 Watt. Dessuten leverer Eizo en høyttalerenhet kalt i-Sound L3 på 0,9 Watt som tilbehør.

Veiledende pris på den nye skjermen er satt til 5 490 kroner inklusive mva.

Mer info: www.eizo.no