Milliard-grensen sprengt

Milliard-grensen sprengt

Grensen på én milliard nedlastede iPhone-programmer er nå sprengt.

Det symbolske målet på én milliard nedlastede programmer til iPhone og iPod touch ble nådd sent torsdag kveld norsk tid. Premievinneren er en 13 år gammel amerikansk gutt.

Som kjent utlovet Apple attraktive premier til den personen som sto bak nedlasting nummer én milliard fra selskapets online-butikk for programmer til mobiltelefonen iPhone og musikkspilleren iPod touch. Musikkspilleren, som også håndterer video og kan brukes til spill, er så å si identisk med iPhone, men uten mobiltelefon-funksjoner.

LES OGSÅ: Pengemaskinen Apple holder stand

Brukere av disse to produktene har fulgt spent med på Apples internett-sider de siste dagene, der et telleverk oppdaterte status fra sekund til sekund.

Omtrent en time før midnatt natt til fredag 24. april stoppet telleverket, som ble erstattet av meldingen «Tusen millioner takk».

2 400 i sekundet

På ni måneder har App Store altså levert over én milliard gratis- og betal-programmer ut fra en programbase som vokser fra dag til dag. Nå er det over 35 000 programmer å velge mellom til iPhone og iPod touch. Mye er gratis, mens resten stort sett bare koster noen få ti-kroner – de rimeligste ligger på rundt seks kroner.

LES OGSÅ: Bruk iPhone som it-administrator

De som har regnet på det, har funnet ut at det fra App Store er lastet ned omtrent 3,5 millioner programmer hver dag, 145 000 programmer i timen eller 2 400 programmer i sekundet.

13-åring vant

Vinneren av Apples «milliard-konkurranse» er en amerikaner, 13 år gamle Connor Mulcahey fra delstaten Connecticut. Han lastet ned program nummer én milliard og dermed vant 10 000 dollar, en iPod touch, en bærbar MacBook Pro og en Time Capsule kombinert trådløs ruter og sikkerhetskopi-disk. Programmet han lastet ned, het Bump og var laget av et firma kalt Bump Technologies.

Les om:

Komponenter