Milliardbestilling fra erkerivalen

Milliardbestilling fra erkerivalen

Apple vil kjøpe komponenter fra Samsung for over 45 milliarder kroner i 2011.

Forhåndsbestillingen beløper seg til over 7,8 milliarder dollar, og den omfatter lcd-skjermer, prosessorer for mobile applikasjoner samt NAND-flashminnebrikker.

LES OGSÅ:

iPad - mye mer personlig enn en pc

Alle komponentene skal brukes i Apples iPhone- og iPad-enheter, melder den sør-koreanske avisen Korea Economic Daily, som inngår i Wall Street Journals internasjonale nettverk.

Største leverandør

Med denne avtalen er Samsung blitt den største leverandøren av komponenter til Apple. At de to selskapene også er erkerivaler både på nettbrett, smarttelefoner og bærbare pc-er, er en annen side av saken.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung Galaxy Tab - Nettbrett som imponerer

Som kjent leverer Samsung flere Android-baserte produkter, blant annet Galaxy-nettbrettene som konkurrerer med iPad. I tillegg har Samsung vist eller lansert flere telefon-serier som kan bli konkurrenter med iPhone, blant andre Samsung Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy Suit og Samsung Gem.

Uansett hvor godt eller dårlig Samsung lykkes med sin kamp mot Apple om markedsandeler i smarttelefon- og nettbrett-markedet, vil selskapet også tjene godt på at Apple lykkes, i og med at det blir så tett med Samsung-bygde komponenter i Apples produkter.

Les om: