Milliardtap for Intel etter designfeil

Milliardtap for Intel etter designfeil

Stopper produksjonen av Sandy Bridge-brikkesettet. Kunder kan få problemer.

Intel innrømmet denne uken feil i brikkesett som blir levert med deres nye Core-prosessorer basert på Sandy Bridge-arkitekturen, Intels siste skrik på brikkefronten.

Det skal ikke være noe feil med selve prosessoren; bare brikkesettet som sitter på hovedkortet for å få det hele til å fungere.

Jobber med løsning

Kunder som har kjøpt Intels Core I5 og Core I7 kan bli rammet av feilen, og Intel har stanset produksjonen av produktet.

- Kunder kan trygt fortsette å bruke deres systemer, uttaler Intel.

Designfeilen skal være løst, og en oppdatert versjon av brikkesettet skal snart settes i produksjon.

Intel jobber med en løsning for de som allerede har kjøpt produktet med feilen. En mulig løsning skal være å gi kundene en "støtte-brikke", uten at det sies noe mer om nøyaktig hva dette innebærer.

Splitter nytt

Feilen kan gå ut over bruken av Serial-ATA (SATA)-portene i maskinen, som dermed kan få konsekvenser for ytelsen til harddisker. Kunder som merker dette kan være offer for feilen.

Ifølge Intels pc-direktør Steve Smith skal det være liten sjanse for at maskiner regelrett krasjer som følge av feilen.

Ettersom produktet er splitter nytt skal få Intel-kunder være rammet. Maskiner som skal leveres med Intel-brikkene kan bli utsatt som følge av feilen.

Intel forventer at produksjonsstansen og igangsettingen av nye leveranser med det modifiserte brikkesettet vil redusere omsetningen med 300 millioner dollar i første kvartal, nesten 1,8 milliarder kroner. Omsetningen for hele året vil imidlertid ikke bli "vesentlig berørt" av designfeilen, ifølge selskapet.

Les om:

Komponenter