Mindre atomdrevet pc-salg for Intel

Mindre atomdrevet pc-salg for Intel

Intel rapporterer god vekst i pc- og server-salget. Selv om Atom-serien bremser.

Intel melder at de i sitt siste regnskapskvartal ser økt salg av vanlige pc-prosessorer og server-systemer. Nettskytjenester er en viktig drivfaktor hvor Intel tjener bra på at de leverer prosessorer både på server- og klientsiden.

Serversystemene økte omsetningen med 15 prosent.

Atom-oppbremsing

Atom-serien av prosessorer bremset opp dette kvartalet. I mai i år passerte disse lettvektsprosessorene 100 millioner solgte enheter på drøyt tre år. De fleste er brukt i mini-pc-er.

Men omsetningen i pc-divisjonen til Intel økte likevel med 22 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og 15 prosent over året. Dette til tross for at omsetningen av Atom-prosessorer falt med 32 prosent i samme periode.

Dette står i kontrast til spådommene til markedsanalytikere, som mener at veksten i pc-markedet vil være lav i år. IDC regner med så lavt som en vekst på 3,6 prosent i tredje kvartal. Da er salget av nettbrett holdt utenfor, og salget av i dette nystartete markedet er også grunnlag for at analytikerne forventet lavere salg.

Analytikerne bommer

Avviket mot 22 prosent vekst i pc-divisjonen totalt kan tyde på at kundene fortsatt handler pc etter egne behov framfor etter hva analytikerne forventer. Intel-baserte pc-er fra Apple økte for øvrig med 26 prosent i samme kvartal, men markedsandelen til disse pc-ene er ikke stor nok til å forklare hele veksten.

Intel sier at de fortsatt satser på at Atom-prosessorene skal spille en rolle i en fornyet satsing mot smarttelefoner og nettbrett. Også satsing på en ny generasjon av mobile pc-er kalt ultrabærbare skal gi fart i hekken til pc-segmentet. Ultrabærbare er regnet som en like sentral mobilstrategi for Intel som Centrino-satsingen var i sin tid.

Les også: Intel til kamp for de ultrabærbare

Omsetningen for hele Intel-butikken økte 29 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Les også: Intel melder om Q3-profitt

Les om: