Mindre klossete data over strømnettet

Mindre klossete data over strømnettet

Kompakte adapter fra D-Link skal gjøre det mindre plundrete å bruke strømnett som datanett.

Å bruke strømnettet som bærer for datatrafikk kan av og til være en enkel måte å løse vanskelige forhold for trådløse nett, eller der ordinære datakabelstrekk ikke er aktuelt. Slike datanett over strømnett er begrenset av nærmeste galvaniske skille, som regel sikringsskapet.

Klumpete kloss

Ulempen har vært at adapterne i stikkontakten gjerne har vært stor og klumpete. Dermed må skjøteledninger til om annet elektrisk skal koples til, og det har plutselig ikke lenger vært en like elegant løsning.

D-Link leverer nå adaptere som er 6,8 cm høye og 4,2 cm brede. De er tilpasset 200 megabit per sekund og kan dermed egne seg for videooverføring og de fleste dataspill.

Adapterne leveres i en startpakke med to adaptere, eller tilleggspakker med en adapter. De skal kunne brukes til å utvide et eksisterende datanett over strømnettet for den som har det.

Miljø og sikkerhet

Datatrafikken er sikret av kryptering. D-link bruker et enkelt tastetrykksoppsett for å sette opp 128-biters AES-kryptering. Løsningen er også miljøvennlig. Adapterne går i hvilemodus dersom det ikke er trafikk over datanettet over en bestemt tidsperiode.

D-link oppgir prisene for startpakken til 649 kroner, og tilleggsadapteren for 379 kroner.

Les om: