Mini-ITX fra Corsair og Silverstone

Mini-ITX fra Corsair og Silverstone

De stasjonære pc-ene skal bli mindre.

Mini-ITX er en formfaktor for hovedkort og kabinett som gjør det mulig å bygge mer kompakte pc-er enn med ATX-formfaktoren.

Slik hovedkortene for formfaktoren de siste årene har utviklet seg, kan forskjellene mellom en vanlig stasjonær pc og en mini-ITX-pc bli små. Det man i hovedsak mister er muligheten til å flere tilleggskort.

Fokuset på mini-ITX er økende - noe vi også nylig så gjennom MSIs lansering av mini-ITX-hovedkort rettet mot spill-pc-er og et ekstra kompakt GeForce GTX 760-kort. Med det sagt - det er også mini-ITX-kabinetter som gir muligheter for å benytte de største grafikkortene også.

Mini-ITX-kabinetter har ellers lenge vært populære for pc-er som skal inn i tv-benken.

LES OGSÅ:

TEST: Intel NUC D54250WYK: Perfekt stue-pc?

Corsairs første

Obsidian 250D er det første mini-ITX-kabinettet fra Corsair. Designmessig følger kabinettet samme stil som de fleste andre av Corsairs kabinetter, hvilket i praksis betyr en stilren om noe konservativ design.

Kabinettet blir ikke av de minste mini-ITX-kabinettene - målene er oppgitt til 29 x 28 x 35 cm. Her er det muligheter for å benytte standard optisk drev eller 240 mm radiator for vannkjøling. For harddisker og SSD-er er det to brønner for 3,5" og to for 2,5". Grafikkort på opptil 29 cm kan benyttes.

For avkjøling er det i bakkant plass til to 80 mm vifter, i front opptil 200 mm vifte og på sidene 120 mm vifter. En 140 mm vifte i front og en 120 mm vifte på siden er inkludert. Kabinettet er kompatibelt med standard ATX-strømforsyninger.

Pris i Norge ser ut til å starte på cirka 750 kroner.

LES OGSÅ:

Spill-pc for stua?

Silverstone for stua

Silverstone er en av kabinettprodusentene med det bredeste utvalget av kabinetter. Selskapet er best kjent for sine stue-pc-kabinetter, og også deres nye ML06 går inn i dette segmentet.

LM06 er kompakt selv til mini-ITX å være. Kabinettets volum er ikke mer enn 7 liter. En konsekvens av dette er at kabinettet er "lavprofil" og har SFX-strømforsyning. Lavprofil betyr at utvalget av tilleggskort blir begrenset, men for de fleste vil det heller ikke være nødvendig med tilleggskort i stue-pc - de integrerte grafikkprosessorene vil for typisk stue-pc-bruk gjør en god nok jobb for de aller fleste. Det er imidlertid en del tilleggskort som er tilgjengelig i lavprofilversjoner.

SFX-strømforsyninger finner man også fra en rekke aktører - inkludert Silverstone selv. Kabinettet har ikke plass for optisk stasjon. For harddisk/SSD har man én 3,5"-brønn og to 2,5"-brønner - eventuelt fire 2,5"-brønner. Skal optisk stasjon installeres, som må være i slim-formfaktor og med slot-in-mating, får man to 2,5"-brønner tilgjengelig for harddisk/SSD.

Prisen er forventes til å ligge på cirka 500 kroner.

LES OGSÅ:

GUIDE: Stue-pc det beste?

Les om:

Komponenter