Miniatyr-tv-tuner for Mac

Miniatyr-tv-tuner for Mac

Elgatos nye EyeTV DTT Deluxe er som en liten minnepinne.

EyeTV DTT Deluxe er simpelthen den minste fullverdige digitale tv-tuneren for en datamaskin. Med denne lille miniatyr-dongelen kan du ta imot digitale (hd)tv-signaler over bakkenettet i krystallklar kvalitet.

Med den medfølgende programvaren EyeTV 3.2 kan du også ta opp tv-sendinger. Eller pause en live-sending på direkten, spole og så fortsette sendingen igjen. EyeTV har støtte for EPG - elektronisk program guide - som viser oversikt over sendinger og som også kan brukes til å programmere opptak. Dette gjelder også intelligente lister for serier og gjentakende programmer.

Vi skrev nylig om Elgatos iPhone-applikasjon, som tillater streaming av tv-signaler fra en hjemme-maskin med en tv-tuner til en iPhone hvor som helst i verden. Tv-opptak kan lagres til iTunes lokalt, og synkroniseres mot en iPhone eller en iPod direkte. Eller man kan dele dem over et lokalt hjemmenettverk.

Sofa-optimalisering

Det medfølger en infrarød fjernkontroll for sofa-optimalisering, og en fantastisk old school teleskop-antenne som kobles til tuneren for signalmottak. Akkurat den kunne godt være litt mer snasen - bordmodellene Elgato har levert med tidligere versjoner av tv-tunere er langt mer elegante - men den gjør seg selvfølgelig godt i inntrukket reisemodus.

EyeTV DTT Deluxe er en tuner for den europeiske DVB-T standarden, og tar imot HDTV-signaler av typen 720p eller 1080i. Både kodekene MPEG-2 og H.264/AVC (MPEG4) støttes.

Systemkrav for alle datamaskiner er minimum 1 GB med RAM og en innebygd USB 2.0-port. For mottak av HDTV-signaler kreves minst en Intel Core 2 Duo-prosessor. Systemkravene for en Mac er en prosessor av typen PowerPC G4,G5 eller Intel Core, samt operativsystem Mac OS X v10.4.11 eller senere.

Prisen på EyeTV DTT Deluxe blir trolig rundt 800 kroner. Bruken av EPG kan være en abonnementstjeneste. Du kan lese mer hos Elgato her . Elgato-produktene fås kjøpt blant annet hos Apple Store og Komplett.no.

Les om:

Komponenter