Minibærbar med Linux

Minibærbar med Linux

Acer mener Windows både er for tungt og for dyrt.

Suksessen for Asus Eee har åpenbart gitt blod på tann. Rimelige bærbare med begrenset kapasitet er den nye hotte pc-trenden.

Acer, verdens nest største pc-produsent, viste denne uka fram sitt bidrag til moten, Aspire one. Maskinen er designet for Intels nye Atom N270-brikke, som i likhet med Acer-maskinen ble presentert under Computex-messen i Taiwan.

LES OGSÅ: Atom-basert Eee-konkurrent

Den nye fra Acer har 512MB/1GB minne og kjører på Linpus Linux Lite eller Windows XP Home. Trådløsnett (802.11b/g WiFi) er selvsagt innebygd. Acer venter at markedet for maskiner i denne kategorien vil doble seg i løpet av 2008.

Raskere oppstarttid, lengre batterilevetid, generelt høyere ytelse og lavere pris gjør at Linux trolig vil bli introdusert på en lang rekke bærbare modeller fra selskapet.

- Vi ser en stor etterpørsel etter rimeligere produkter, sier Chris Tulley i Intel til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Mens flertallet av husholdninger i voksende markeder ikke har pc, har flertallet av husholdninger i mettede markeder en pc fra før, men likevel et stort potensial for å kjøpe flere. For mange familier er ikke en pc per person utenkelig.

Komponenter