Minimal minnepinne

Minimal minnepinne

TEST: Imation Atom gjør ikke mye av seg på nøkkelknippen.

Imation Atom er en usb-minnepinne som leveres med kapasitet på 1, 2, 4 og 8 gigabyte. Størrelsen er ikke mer enn cirka 12 x 32 x 4 mm og man har et hull som gjør at minnepinnen kan festes til for eksempel nøkkelknippen. Å ha minnepinnen festet til noe annet kan være en fordel, ettersom den er såpass liten at den lett kan forsvinne blant andre saker og ting.

Strengt tatt er det ikke mye å fortelle om løsningen. Den fungerer slik en minnepinne skal fungere enkelt forklart. Vi bemerker at ytelsen ikke er som for de aller raskeste minnepinne, men så lenge det ikke er veldig store mengder data som skal overføres ofte burde det ikke by på noe problemer.

På større filer er skrivehastigheten i underkant av 10 megabyte i sekundet, mens lesehastigheten er tett opp under 20 megabyte i sekundet. Blir det en større samling mindre filer som skal overføres ser man imidlertid en temmelig stor reduksjon i ytelsen.

Sett ut i fra prisene vil vel 4 og 8 gigabyte-modellene være de mest aktuelle. 4 gigabyte-modellen kan man få for under 150 kroner på de rimeligste nettbutikkene, mens 8 gigabyte-modellene koster cirka 250 kroner. Dette er ikke så mye dyrere enn vanlige minnepinner med tilsvarende kapasitet.

Et element i konstruksjonen er at man bør være litt forsiktig med å ikke feste minnepinnen på en for tykk nøkkelring. Vi gjorde dette, med det resultatet at plasten rundt hullet på minnepinnen ble ødelagt.

LES OGSÅ: TEST: Gigantisk minnepinne

Les om: