Minnepinnen som er immun mot virus

Minnepinnen som er immun mot virus

Sandisk installerer antivirus på sine minnepinner for å gi deg en så virusfri hverdag som mulig.

Dessverre er du ikke helt trygg ennå, det er nemlig først mot slutten av året at Sandisk planlegger å installere en antivirusløsning fra McAfee på minnepinner i Cruzer-serien.

Løsningen skal ifølge Sandisk være svært enkelt å forholde seg til for brukerne. Prøver du å overføre en virusinfisert fil til minnepinnen vil nemlig overføringen avbrytes, slik at du ikke risikerer å frakte viruset med deg til neste pc du bruker.

- Med McAfees sikkerhetsteknologi i våre bedriftsprodukter gir vi kundene ytterligere et lag med sikkerthet ved bruk av mobile enheter, sier Sandisks Roy Ramati.

De siste årene har bruken av mobile enheter og minnepinner økt kraftig i bedriftsmarkedet, og dermed ført med seg et nytt sikkerhetsproblem. Minnepinner er et genialt lite verktøy, men kan også utgjøre en stor sikkerhetsrisiko for mange bedrifter.

Derfor har en rekke produsenter allerede lagt inn kraftige krypteringer, fingeravtrykkslesere eller koder i sine minnepinner. Nå er det altså virus og annen skadelig progamvare som skal stoppes.

LES OGSÅ: - Hacking er superlett

Ved å kombinere AES 256-biters kryptering og antivirus på kommende Cruzer-modeller, håper Sandisk å gjøre det enda vanskeligere for uvedkommende å hente ut informasjon fra mistede eller stjålne minnepinner.

Les mer om de nye Cruzer-pinnene hos Sandisk.