Minneprisene fortsetter å falle

Minneprisene fortsetter å falle

Trenger du mer minne i datamaskinen din er det snart på tide å slå til.

Dramexchange Technology Inc melder at minneprisene vil reduseres ytterligere i løpet av april, og at flere produsenter nå selger minnebrikkene under selvkost.

LES OGSÅ: Billigere DRAM, dyrere NAND

For de mest brukte brikkene, 512M bit, 667MHz DDR2, vil prisene synke ytterligere 16,7 prosent de to første ukene i april, til 2,50 dollar per brikke. Produksjonskostnadene ligger på omtrent 2,50 til 3 dollar per brikke.

Rundt 75 prosent av DRAM-brikkene selges på kontrakt til store pc-produsenter som Dell og Hewlett-Packard. De resterende 25 prosentene selges på det åpne spotmarkedet, på samme måte som for eksempel olje og gull.

Kontraktprisene for de to første ukene i april tyder på at produksjonen har vært mye høyere enn etterspørselen.

En del analytikere mener grunnen til overskuddet av minnebrikker skyldes lavere salgstall for pc-er, men ifølge Dramexchange ser ikke det ut til å være tilfelle. De mener grunnen er at flere produsenter har skiftet deler av produksjonen sin fra NAND Flashminne til DRAM, grunnet tidligere overproduksjon av NAND, med påfølgende synkende priser.

Det er en forsinkelse i prisene til sluttbruker på omtrent en måned. Dermed kan det trolig lønne seg å vente med å kjøpe noen uker til.

LES OGSÅ: Samsung masseproduserer 60nm-minne

Les om: