Mistenkelige apps fjernet

Mistenkelige apps fjernet

Apple har trolig fjernet rundt 40 iPhone-applikasjoner fra App Store etter hacker-rykter.

Rundt 40 applikasjoner er nå blitt fjernet fra Apples nettbutikk for iPhone-, iPod- og iPad-programvare, App Store, i kjølvannet av rykter om hacker-angrep mot nettbutikken, ifølge Macworld USA .

LES OGSÅ:

Apples nettbutikk hacket

De rundt 40 applikasjonene overtok plutselig topplasseringene i rangeringen av de mest populære programmene på App Store.

«Kjøpte» egne applikasjoner

Ryktene som har gått de siste to-tre dagene, har gått ut på at den eller de som sto bak de rundt 40 applikasjonene, har hacket en del App Store-kontoer og brukt kredittkortene til ofrene til å «kjøpe opp» sine egne applikasjoner, som deretter fôr oppover på salgsstatistikken og okkuperte de 40 øverste plassene.

LES OGSÅ:

iPad-programmer i norske App Store

Ifølge Macworld USA har dette ført til en merkbar salgssvikt for App-leverandører som tidligere har hatt svært godt salg av sine applikasjoner.

Fjernet fra nettbutikken

Mistanken om hacker-virksomheten har særlig vært rettet mot en navngitt vietnamesisk app-utvikler. Søk etter denne utviklerens applikasjoner gir nå plutselig ingen treff, noe som ifølge IDG News Service tyder på at Apple har fjernet de mistenkelige applikasjonene fra sin nettbutikk.

Samtidig har programmene som tidligere lå i toppsjiktet på salgsstatistikken, gjenopptatt sine tidligere gode plasseringer.

Les om: