MMS-støtten mangler fortsatt

MMS-støtten mangler fortsatt

MMS-støtten mangler fortsatt i den oppdaterte betaversjonen av iPhone 3.0-operativsystemet.

Apple har sendt ut en oppgradert betaversjon av iPhone 3.0-operativsystemet til utviklere verden over. Samtidig ble det lansert et oppdatert sett av utviklerverktøy, et såkalt Software Development Kit (SDK), melder Macworld.se.

LES OGSÅ: iPhone 3.0 støtter MMS

MMS og klipp-og-lim

Det var i midten av mars at Apple kunngjorde en forestående oppdatering av operativsystemet til iPhone og iPod touch, den telefonløse slektningen til iPhone. Blant nyhetene var en forestående støtte til MMS-meldinger (Multimedia Messaging Service), som har vært dypt savnet blant iPhone-brukere, særlig på denne siden av Atlanterhavet.

Push-oppdatering og mulighet for kopiering-klipp-og-lim var blant de øvrige nyhetene, i alt rundt 100 nyheter for brukerne og 1000 nyheter for utviklerne.

LES OGSÅ: Rask iPhone-start hos Telenor

iPhone 3.0 ventes å bli lansert i ferdig versjon til sommeren.

Nå er altså en oppdatert utgave av utviklerversjonen sendt ut. Apple har bekreftet at MMS-funksjonen ikke kommer til å bli aktivert under betatestingen. Den funksjonen må man vente på til den ferdige versjonen foreligger.

Ingen modemløsning ennå

Det samme gjelder muligheten til å bruke iPhone som modem til pc-en eller Mac-en, melder Macworld.se.

Utviklerversjonen som nå er ute, bærer navnet iPhone OS 3.0 Build 7A259. Blant de nye funksjonene som nå kan prøves ut, er push-oppdateringer og «in-app purchasing», som er betegnelsen på en ny måte å kunne ta betalt for bonusmateriale direkte i iPhone-programmet uten å måtte gå via betalingsordningen i Apples online-butikk for iPhone-programmer, App Store.

De første meldingene fra utviklere tyder på at den nye betaversjonen er vesentlig mer stabil og en god del raskere enn den første versjonen som ble sendt ut i mars.

Utviklerprogramvaren utgjør en nedlastning på 2,1 gigabyte.

Les om:

Komponenter