Mobil betaling med PIN-sikkerhet

Mobil betaling med PIN-sikkerhet

Bruk din iPhone som personlig betalingsterminal.

Square er flott - om du er i USA. PayPal har liknende systemer.

Begresningen ligger i hvilke kort som kan benyttes mot disse kortleserene. I nevnte modeller benyttes bank- og kredittkort med magnetstripe. Sikre, moderne kort benytter en mikrochip og en firesifret PIN-kode som beskyttelse.

I Europe gjør nå en ny aktør seg gjeldende, kalt Payleven . De introduserer en PIN-kodemodul som kobles trådløst til en iPhone, leser mikrobrikken i kortet og lar betaleren taste inn sin personlige kode. Sikker betaling.

Svenske iZettle er allerede på plass i Norge med en sikker kortleser, men da uten støtte for PIN. Nå lanseres en tilsvarende løsning som den Payleven har presentert, med taster for koden.

Denne vil støtte alle de typiske bankkortene med VISA- og MasterCard-ytelse. Du kan ta imot transaksjoner inntil en kvart million kroner per dag, og betaler ikke månedlige avgifter. Forretningsmodellen til iZetlle baserer seg på et prosentualt gebyr, på samme måte som de kommersielle foretakene. Privatpersoner må ha en Facebook-konto.

iZetlle-modulen med PIN-støtte koster 990 kroner i innkjøp og kan bestilles her . Se en promo-video for Payleven-løsningen nedenfor.

Komponenter