Mobil-hovedkort på Windows XP

Mobil-hovedkort på Windows XP

Via Technologies' bitelille hovedkort 's tiny Mobile ITX har allerede vakt oppsikt. Det viser seg at kortet takler Windows XP.

Under messen Computex, som gikk av stabelen i Taipei i Taiwan forrige uke, vakte dette kortet oppsikt på grunn av størrelsen.

En ingeniør ved VIA, C.J. Holthaus, demonstrerte for IDGs nyhetstjeneste at kortet dessuten kan kjøre Windows XP.

Kortet ble plassert i en anonym boks med trådløsantenne og berøringsfølsom skjerm. Holthaus viste at Mobile ITX kan starte opp Windows XP og spille av film.

LES OGSÅ: MSI med Skype-hovedkort

Prototypen bruker en prosessor av typen 1GHz C7-M ULV (ULV = ultra low-voltage) og et brikkesett kalt CX700. Men ifølge Holthaus er det ikke noe problem å kjøre en 2 GHz prosessor med dette hovedkortet. Kortet har plass til enten 256 eller 512 MB DDR2-minne. Kapasiteten vil øke etter hvert som minne-produsentene øker brikkenes kapasitet.

Kortet måler 7,5 x 4,5 cm, og dermed er hovedkortet Mobile ITX mindre enn et vanlig kredittkort, og svært velegnet for bruk i små mobile enheter. Og Via varsler om enda mindre kort:

- Om et år eller to vil vi komme med endra mindre formfaktorer, sa Wenchi Chen, konsernsjef i Via under Via Technology Forum, som ble avholdt samtidig med Computex.

LES OGSÅ: Intel vil lage grafikkort

Les om: