MobileMe med mindre oppdateringer

MobileMe med mindre oppdateringer

Apple forbedrer iDisk og Find My iPhone.

Apple fortsetter ufortrødent å oppdatere online-tjenesten MobileMe - denne gangen med nyheter for Find My iPhone og iDisk. MobileMe er en nettbasert tjeneste fra Apple som lar deg synkronisere e-post, kalendere og kontakter samt dine egne data mellom din Mac, iPhone og eksterne datamaskiner over en vanlig nettleser.

Større filer kan enkelt deles via e-post. Det er en egen tjeneste for lokalisering av en mistet iPhone, og Apple jobber også med en forlengelse av tjenesten mot programmene i iLife-pakken, for deling av dokumenter (og på sikt forhåpentligvis en nettbasert versjon av de samme programmene).

iDisk

iDisk-området, et nettbasert lagringssted for data, har nå fått samme utseende som resten av me.com-nettsiden. I tillegg er det nå støtte for «dra-og-slipp»-filhåndtering rett i nettleseren. Man kan også enkelt administrere rettigheter for andre brukere, og også dele filer med andre i en Public-mappe.

Public-mappen kan passordbeskyttes slik at kun spesielt inviterte får tilgang til dine delte filer. iDisken kan også aksesseres rett fra Finderen. I et ordinært MobileMe-abonnement følger det med 20 gigabyte med lagringsplass, og med mulighet for fri overføring av opptil 200 gigabyte per måned.

Find My iPhone

Men også Find My iPhone-tjenesten har nå blitt direkte implementert som den del av nettstedet me.com, MobileMes nettsted. Tjenesten er tilgjengelig via en egen knapp i menyen. Apple anbefaler å bruke iTunes 9 og OS X 10.6 Snow Leopard for en optimal utnyttelse av tjenesten, eventuelt versjon 1.5 av MobileMe-kontrollpanelet fra en Windows-pc. I tillegg anbefales versjon 3.1 av iPhone-operativsystemet.

Du kan lese mer om oppdateringene hos Apple her. MobileMe er et abonnement på årsbasis, og koster 690 kroner for en enkeltbruker, eller 1040 kroner for en 5-bruker-familiepakke.

Les om: