Mobilprodusenter raser mot Apple

Mobilprodusenter raser mot Apple

RIM, Nokia og HTC tilbakeviser påstander om at deres telefoner sliter med de samme antenneproblemene som iPhone 4.

På fredag holdt Apple en pressekonferanse der selskapet snakket om de mye omtalte antenneproblemene i iPhone 4.

Apple-sjef Steve Jobs mente saken var blåst ut av proporsjoner, men hevdet samtidig at problemet ikke var unikt for deres telefoner.

Ifølge Steve Jobs rammes nemlig alle smarttelefoner av antenneproblemer som iPhone 4.

Blant telefonene som Steve Jobs trakk frem var BlackBerry Bold 9700, HTC Droid Eris og Samsung Omnia II. Under fredagens pressekonferanse fikk vi se flere videoklipp som viste at når brukere holder de nevnte telefonene på en viss måte så forsvinner signalstyrken også på disse modellene.

- Uakseptabelt av Apple

Men dette vil ikke Jobs' konkurrenter ha noe av. Flere mobilprodusenter retter nå sterk kritikk mot Apple, skriver Macworld.se.

- Det er uakseptabelt av Apple å dra RIM inn i sin egen fiasko. Research in Motion er verdensledende innen antennedesign og har med suksess utviklet antenner i over 20 år. I løpet av den tiden har vi unngått løsninger som den Apple har brukt i iPhone 4, nettopp på grunn av risikoen med tapte samtaler, sier Research in Motions Mike Lazaridis og Jim Balsillie til Crackberry.

- En ting er i hvert fall helt sikkert, RIMs kunder trenger ikke å bruke et futeral på sine Blackberry-telefoner for ordentlig forbindelse, sier de to.

Den finske mobilprodusenten Nokia tar også avstand fra Apples påstander, men innrømmer likevel at et "fast grep" kan tukle med signalstyrken på mobiltelefoner.

- Utforming av antenner er et svært komplisert område og har vært et av Nokias fokusområder i flere tiår. Nokia har lagt ned tusentalls timer arbeid for å finne ut hvordan brukerne holder sine telefoner og for på den måten å unngå problemer med forstyrrelser. Vi prioriterer alltid funksjon foran form om de to noensinne kommer i konflikt, sier Nokia til Engagdet.

HTC innrømmer problem

HTC er ikke like bombastiske i sine uttalelser, men understreker overfor Pocket-lint at bare 0,016 prosent av brukerne har klaget over antenneproblemer i Droid Eris. Til sammenligning har 0,55 prosent av iPhone 4-brukerne har gjort det samme.

Som en løsning på antenneproblemene i iPhone 4 har Apple valgt å tilby alle kunder et gratis gummifuteral som skal minske problemet. Tilbudet gjelder frem til 30. september. Apples nye telefon lanseres i Norge den 30. juli.

Les om: