Mobiltelefoner med fire prosessorer

Mobiltelefoner med fire prosessorer

Ericssons kommende mobilplattformen U500 lover svært høy prosesseringskraft.

Om man har fulgt utviklingen på mobiltelefoner de siste årene kommer det neppe som en overraskelse at neste års telefoner vil være bedre til både spill, video og bilder.

Ericssons divisjon for mobiltelefoner letter nå på sløret for sin kommende mobilplattform U500, som vil dukke opp i begynnelsen av andre kvartal.

Ifølge produktsjef Björn Ekelund vil U500 gi store forbedringer når det gjelder generell prosesseringskraft og grafikk takket være tre ARM11 prosessorer som alle kjører med en hastighet på 400 MHz samt en dedikert grafikkprosessor av typen ARM Mali200 .

– Dette betyr en ytelsesøkning på tre til fem ganger sammenlignet med dagens beste 3g-telefoner, forteller Ekelund til IDG.se.

En slik ytelsesforbedringen vil blant annet gjøre det mulig å spille av en videofilm i bredformat med oppløsning på 800 x 480 piksler og 30 bilderuter i sekundet.

Å støtte telefonskjermer i bredformat vil også være et viktig ledd i Ericssons satsning på mobil-tv og spill. U500 vil ifølge Ekelund støtte de fleste formater som operatørene anser som aktuelle for mobil-tv og med en separat grafikkprosessor vil også 3d-spill innta en helt annen dimensjon.

Bedre lydkvalitet

Med U500 fortsetter også utviklingsfarten på kamera- og musikkområdet med uforminsket styrke. Den nye plattformen vil støtte kamera med en oppløsning på inntil 12 megapiksler.

Med en ny teknologi ved navn Wide Band Adaptive Multi-rate skal også lydkvaliteten tilføres en betydelig forbedring.

- En telefonsamtale får nå lyd med cd-kvalitet, forteller Björn Ekelund.

Mobilplattformen er videre forberedt for en rekke trådløse teknikker. I tillegg til wlan støttes også 3. generasjon hsdpa som har en teoretisk hastighet på 7.2 Mbit/s.

Ericsson samarbeider i dag med både LG, Sharp, HTC, Sagem, Asustek og selvfølgelig Sony Ericsson.

Det er ventet at Ericsson vil avsløre flere detaljer under Mobile World Congress som avholdes i Cannes neste uke.