Monkey Island i spesialversjon for Mac

Monkey Island i spesialversjon for Mac

Spillklassikeren får en ansiktsløftning og slippes løs på Mac App Store.

Spesialversjonen av spillklassikeren fra 1990 kommer til Mac App Store til en hyggelig pris.

I fjor relanserte LucasArts spillet The Secret of Monkey Island med ny og forbedret grafikk.

LucasArts har også hatt suksess med iOS-versjoner av spill i denne serien. Strategien er ikke ulik Star Wars-føljetongen, som stadig kommer i nye og bearbeidete versjoner.

Les også: Retro-gaming på iPhone

Spillet er en klassiker i pek-og-klikk typen av grafiske eventyrspill, og utmerket seg med en fantastisk storyline, vittige replikker og vidd i massevis. Spillet finnes på engelsk, italiensk, tysk, spansk og fransk.

I spesialversjonen har både lyd og grafikk blitt forbedret, men for hardbarka spillere som foretrekker den nå 20 år gamle originalversjonen, går det altså an å skru over til denne.

Les også: Tales of Monkey Island til Mac

Som en kuriositet kan det nevnes at spillet opprinnelig ble distribuert på disketter, mens man nå altså relanserer spillet på Apples Mac App Store. Og det hele til den hyggelige prisen av 55 kroner - samme prissjikt som iPad-spillet.

Du kan lese mer om The Secret of Monkey Island: Special Edition her.

Spillet kan kjøpes fra Mac App Store her.

Vær påpasselig med å sjekke om ditt system er støttet, da kun relativt nye maskiner med OS X 10.6 og utvalgt Nvidia- og ATI-grafikkbrikkesett er godkjente. MacBook-modeller med integrert grafikkort fra Intel er ikke støttet. Du kan lese mer om systemkravene i Mac App Store.

Du kan se en making of-video nedenfor.